8 évesen Magyar bajnok...

A motorozás egyik legnagyobb tehetsége a Brezován. A Brezova pályáján egy 8 éves kisgyerek rótta a köröket edzőmotorjával, s mindenki számára feltűnt, hogy ebben a gyermekben elképesztő tehetség lakozik. Kovács Zolika Budapestről jött ki ide Visontára a családjával, hogy edzhessen kicsit a motorjával.

Öt évesen kezdett el motorozni, s mindez édesapjának az érdeme, hogy elindította ezen a pályán. Hetente rendszeresen járnak ki edzeni a családdal, főképpen a Kakucsringre, Kecskemétre és Kistarcsára.


Korábban PW 50-es motorral szállt versenybe a Tomracing színeiben, melyben Ifjúsági és Magyar bajnoki címet ért el a 2016-os szezonban. A versenykiírásban többek között Kecskeméten, Dunaszerdahelyen, Kakucsringen és Csehországban is megfordult Zolika, természetesen a családja állandóan követve segítette és támogatta a tehetségüket, s jövőre NSF 100-as Hondával indul neki a szezonnak.


Kovács Zolika távlati céljai között szerepel, hogy a MotoGP-ben vegyen részt nemsokára, amely lehet várhatóan hamarabb bekövetkezik, mint azt maga Zolika elképzeli.
Nem mindennap születik ekkora tehetség, és örüljünk, hogy magyar földből bontakozott ki e tehetségnek a csírája. Sok sikert kívánunk a további versenyekre ezúttal is Kovács Zolikának.