Bódis Richárd a Brezova pályáján mutatta meg motoros tehetségét

Autósok és motorosok vették uralmuk alá a Brezova pályáját, ezen felül pedig egyetemi fejlesztők hozták tesztelésre a saját kézzel épített versenyautójukat, hogy a későbbiekben szerepeltessék járművüket Formula Student kategóriában.

Az intenzíven használt pályán a motorosok között feltűnt egy tehetséges versenyző Bódis Richárd személyében, akinek vezetéstechnikája kiemelkedett a pályán lévők köréből.
Bódis Richárd 8 évesen kezdte el a pályafutását édesapja pesztrálásnak köszönhetően, aki a motorozás szerelmese volt, mindez a fiára is kisugárzott, aki már fiatalon belevágott a kétkerekűek világába.
Az ifjonc pilóta többször indult a magyar bajnokságon, emellett 2013-ban egy nívós kategóriában is megmérettette magát, az European Junior Cup-ban, mely tulajdonképpen a Superbike sorozat utánpótlás kategóriája, ahol ezüst- és bronzérmet is nyert.

Bódis Ricsi ezelőtt, egész pontosan 2011-ben ismerkedett meg Talmácsi Gáborral, s elmondása szerint eme kapcsolat azért is volt szenzációszámba menő, mert a példaképével sodorta össze az élet. Talmácsi menedzselése és mentorálása rengeteget fejlesztett motorozási készségein, ami mára kimagaslón manifesztálódik az aszfaltcsíkon.
A fiatal pilóta sokszínűségét mi sem mutatja meg jobban, minthogy pedagógiai attitűdök is jelen vannak személyiségében, amit kamatozat is, miszerint 4-5 fiatal (8-9 éves) gyereket tanít tudása legjava szerint a motorozás rejtelmeire.


– „ Minél korábban kezdi a gyerek a motorozást, annál jobb…Már korán meglátszik a tehetség csírája a kissrácokban.” – mondta Bódis Richárd a motorozás minél korábbi elkezdéséről. –„ Persze, elhanyagolhatatlan a családi háttér, mely magában foglalja a lényegesen fontos anyagi támogatás mellett a lelki támaszt is.”
– „ De talán ami a legfontosabb, hogy ha nem rosszcsont a gyerkőc, akkor ne is legyen motoros” – tette hozzá élcelődve előző gondolatmenetéhez.
Bódis Rihárd edzései különböző helyszíneken zajlanak, a Kakucsring mellett a Brezova pályáján is megjelenését tette már, ahogy ma is, igaz, utoljára 2012-ben volt itt Visontán, annak ellenére, hogy elmondása szerint imádja ezt a pályát.


Mikor a magyarországi motoros világról kérdeztük, kissé savanyú szájjal beszélt a jelenlegi helyzetről, de pozitív életszemlélete itt is kiütközött: –„A Magyarországon pillanatnyilag uralkodó állapotok és a külföldön leledző helyzet között láthatóan hatalmas a kontraszt, de hazánkban sok jó ember igyekszik a megérdemelt szintre felemelni a motorsport világát, s ezen embereknek a segítségének köszönhetően várhatja a motorsport a feltörekvő fejlődést. Szubjektív véleményem szerint az is értékelendő és a későbbiekben kamatozó elgondolás, hogy a magyar motorsport az utánpótlás után kapaszkodik, s a fiatal, feltörekvő generációból próbálnak meríteni e sportág jövőjének az innovációja érdekében.”
Bódis Richárd összetettsége és tehetsége a nemrég lezajló Superbike-világbajnokság European Junior Cup sorozatának spanyolországi futamán is megnyilvánult, ugyanis a fiatal versenyző a harmadik helyen végzett, s a H-Moto Team színeiben gyorsasági motorosként az elismerő hetedik helyen zárta a szezont.