Napsütés, gumifüst, őrület, megkezdődött a Kiss the Wall

A napsütéses időjárásnak köszönhetően nagy érdeklődés övezte a III. alkalommal megrendezésre kerülő Kiss the Wall-t, itt a Brezován.

Magyar pilóták mellett külföldről is érkeztek az eseményre, egyenesen szomszédságunkból, Szlovákiából. A pályán 3db fal áll rendelkezésre „csókolózásra”, ebből két gumi- és egy betonfal, melyre a legbevállalósabbak tehetik rá autójukat. A zsűri értékelési szisztémája és az erre ráépülő pontozási rendszere, hogy az autóknak a feneke súrolja a kiépített falakat. A betonfallal történő rövidebb-hosszabb kontaktus többletpontot vonz maga után, amennyiben a győzelem és az első hely az elsődleges cél. A nézőtábor generációs képe elég széles perspektívában mozog, babakocsit tologató családoktól a veterán drifterekig mindenki megjelenését tette. A hangszórókból folyamatosan szólnak a kedélyeket erősítő zeneszámok, nem mintha erre különösebben szükség lenne.


A délelőtti három bemelegítő kör megkezdése előtt mindenki a sürgő-forgó büfé előtt regisztrált, ahol a versenyzők megkapták a kért rajtszámukat és versenyzőneveiket. Miután kellően bemelegítettek a pilóták – a gumikra való tekintettel különösképpen – a felkonferálás után a verseny kezdetét vette.