Véget ért a III. Kiss the Wall

Kettő órakor nekivágtak a versenyzők a selejtezőkörnek, ahol tíz versenyző rugaszkodott neki a győzelemnek. A versenyzőket három csoportba sorolták és egy bemelegítő kör után két mért, úgymond pontozott kört drifteltek végig. Bodó Krisztián a dobogó tetején...

Itt kapcsolódott be a zsűri első ízben a Kiss the Wall-ba, s a pártatlanul, nyilvános keretek között pontozótáblákkal értékelték az adott versenyzőt a körében nyújtott teljesítményéért. A zsűri értékelését követően a pontszámok összeadódtak és egyenes ágon jutott tovább a legjobb nyolc versenyző.
Ezt követőn felvonultak az autók egy show műsor keretében, ahol a közönségnek forogtak jobbra-balra, égették a gumit, úgy, hogy a helyiek összetévesztették a hőerőmű füstcsóváját a Brezova pályáján kialakult füstfelhővel.


Miután a füstköd eloszlott, az autókat újragumizták, hogy a top 8 összemérje technikai tudását két értékelt kör alatt.
Első párosban Benco Milan (Szlovákiából) és Bodó Krisztián között zajlott a csata, ahol a magyar versenyző került ki győztesen.
A második körben Nagy Ricsi és Kocsis Peti mérte össze erejét, ebben a párosban Nagy Richárd jutott tovább.
A harmadik megmérettetésen Nagy Feri és Bugarszky Szabolcs küzdött, s a küzdelem kimenetele nem volt nyilvánvaló, ugyanis a zsűri nem tudott egyértelműen dönteni, így visszahívásra került sor. A továbbjutó Nagy Ferenc lett.


Az utolsó páros Fodor Gábor és Müller Attila között ment végbe, itt szintúgy visszahívás történt, de a végső továbbjutó Fodor Gábor lett. – Ekkor a zsűri már nem pontozással, hanem a szavazati jogukkal élve döntöttek a csatákban.
A legjobb négy között a Bodó Krisztián – Nagy Ricsi és Nagy Feri – Fodor Gábor csatázott. Az izgalmas ütközet végén a döntőbe Bodó Krisztián és Nagy Ferenc került.
Az izgalmak fokozódtak, tetőpontjához ért a Kiss the Wall. Először a harmadik helyért zajlott a küzdelem, ezután a döntősöké lett a pálya. Az autók közötti harcok alatt drón lebegett a pálya körül, kiváló minőségű felvételeket készítve az eseményről.


A célegyenesnél felsorakoztak a versenyzők a pódium előtt, ahol a speaker felkonferálta a dobogósok névsorát, de előtte kihirdette a közönség által legtöbb szavazatot kapó nevet, mely a szavazatok alapján Nagy Ferit választották.
A dobogó legalsó fokára Nagy Richárd léphetett, míg az ezüstérmet Nagy Ferenc szerezte meg.
Az idei Kiss the Wall győztese, aki teljes egészében is kiérdemelte a dobogó legmagasabb fokát a mai produktumával, az nem más, mint Bodó Krisztián, akinek a kezébe nyomták az aranykupát.


Ezúton is gratulál neki a Brezova teljes stábja, s mindenkinek, aki részt vett a Kiss the Wall harmadik kiírásában.
Jövőre is remélhetőleg találkozunk mindenkivel, és kívánjuk, hogy akkora érdeklődés fogadja az eseményt és olyan közönség buzdítsa a versenyzőket, ahogy az idén is történt.
A drift örök, a Kiss the Wall még inkább, csak itt a Brezován.